Prihajajoči dogodki

Občni zbor Društva študentov geologije 2018

Vabljeni na občni zbor našega društva, ki bo v petek 18.5.2018 na našem sedežu (še), Privoz 11, 1000 Ljubljana ob 15h.

Točke občnega zbora :

  • Pregled aktivnosti društva v letu 2017.

  • Napoved in posodobitve aktivnostih v letošnjem letu.

  • Glasovanje za spremembo sedeža društva iz Privoz 11 (v zdajšnjih prostorih žal ne bo več mogoče imeti sedeža zaradi selitve Oddelka za geologijo) – novi predlagani sedež je Aškerčeva 12, 1000 Ljubljana

  • Razno.

Društvo bo v času zbora zagotovilo manjši prigrizek za člane in članice društva. Lepo vabljeni!

 

GEOTABOR 2018 – Po poteh trilobita in kozoroga

  • tradicionalni tabor takoj po zaključku letošnjega poletnega izpitnega obdobja (16.7. – 22.7.2018)
  • letos malo drugače v smislu večjega poudarka na avanturi
  • cena za člane = 130 €, za nečlane 140 €
  • Več o taboru:

Letos bo malce drugače, malce bolj divje in hudo odštekano…

Po napenjanju možganov in švicanju za knjigami je čas, da se odpravimo v naravo. DŠG vas vabi, da si spočijete možgane in premigate telesa, na GEOTABOR 2018, ki bo tokrat potekal po prelepi Gorenjski. Vodila nas bo Katarina Kadivec z nekaj opore predsednika društva, Lana Zupančiča.

Da ne ovinkarimo, potekal bo od 16.7-22.7, po skrivnih kotičkih Gorenjske ;).

Tukaj pa je še okvirni plan, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne.
V prvih treh dneh se bomo sprehodili čez najlepši del Slovenske geološke transverzale, še preden pa bomo začeli si bomo ogledali Bohinjski fliš in kredo, nato pa se čez Komarčo odpravili na Komno, tam prespali. Naslednjega dne nas čaka razgleden pohod po dolini Sedmerih jezer do Prehodavcev. Sledil bo pohod do Pokljuke, pustolovščina po suhi Pokljuški soteski, Vintgarju, tudi za romantiko bo poskrbljeno, ob pogledu na poljub dveh ledenikov. Nato pa se bomo preselili pod Karavanke, raziskali skrivališče trilobitov, koral, trbiške breče, zapuščen rudnik pod Golico.
Sledil bo še krajši izlet v dolino ledeniško Vrat in Martuljek, kjer nas bodo s svojo mogočnostjo očarali slapovi in pa najbolj skriti kotički. Prav tako je v okvirnem planu ogled potencialnega izvornega območja za drobirski tok na vasjo Koroška Bela pri Jesenicah – ne bo manjkalo tudi za bolj inženirske duše 🙂
Za nameček pa nas, če nam bo le ostal čas, čaka lov za ostanki meteoritov na Mežakli.

Skratka ni, da ni ;), zato ne čakaj, ne razmišljaj, samo pridi zraven in uživaj v geološki pustolovščini! 🙂 Vabljeni tudi ne-geologi

Cena celotne ekskurzije je 140 € po osebi (za člane 130 €), pokrito je spanje, hrana in vse vstopnine (za člane DŠG-ja v letu 2017/18 130 €).

Prijave z imenom, priimkom in e-mailom zbiramo od 17.4. do 10.6. na e-mail dsg.geologija@gmail.com in z nakazilom (nepovratne) kavcije 40€ na TRR (razen v primeru bolezni ali smrti v družini, oz. podobnih neželenih dogodkov). OB PRIJAVI SPOROČI, ČE LAHKO NUDIŠ PREVOZ IN ALI IMAŠ KAKŠNE POSEBNOSTI GLEDE PREHRANE (alergije, vegeterjianec/ka, živim od vode, živim od piva).

Podatki za plačilo:
Društvo študentov geologije, Privoz 11, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 051 0080 1347 4941
Namen: Geotabor2018 – ime&priimek

Hvala tudi letos našemu podporniku, Študentskemu svetu NTF!!!

 

DŠG jesenska ekskurzija v Romunijo

Se počutiš stisnjeno? Je napetosti le preveč? Si želiš kontinentalnega pobega? Potem imamo rešitev zate!

DŠG jeseni organizira ekskurzijo v Romunijo. Tako je, v Romunijo. Tako lahko odkljukaš države (skoraj) tretjega sveta s svojega seznama za potovanja in ob tem ti ni treba storiti nič.

Marsikdo ima na svojem seznamu klišejev daljše potovanje v daljni državi polnih velikih naravnih čudes in nizkih cen. Vendar je priprava za tako odpravo lahko utrujajoča in naporna. Iskanje letov in hostlov, rezervacije, čakalne liste, spletne strani v jeziku, ki ga ne govoriš, ti lahko hitro uničijo veselje do tega. Pri DŠGju ti to breme vzamemo z ramen.

V 10-dnevnem roadtripu te DŠG popelje na najlepše konce in kraje, ki jih Romunija premore. Epitermalna rudišča, bazaltni stebri, Drakula ter jama z svojim ledenikom, kredni dinozavri in gradovi na vrh hribov. Le nekaj geoloških točk, ki si jih bomo lahko ogledali. Da pa ne bomo preveč pogrešali domačih Alp, pa so tu gubanja in narivi Južnih Karpatov.

Slovenijo bomo pustil za seboj v noči na 21. september (mogoče kak dan prej), vračamo pa se 30. septembra (optimalno do polnoči).

Cena celotne ekskurzije je 199,99€ po osebi, to pa ti bo pokrilo stroške potovanja in spanja. (CENA SE LAHKO ŠE SPREMENI – ODVISNO OD ŠTEVILA PRIJAVLJENIH)

MESTA SO OMEJENA! Prijave z imenom, priimkom in e-mailom zbiramo od 1.5. do 15.6. na e-mail dsg.geologija@gmail.com in z nakazilom (nepovratne) kavcije 50€ na TRR (razen v primeru bolezni, smrti v družini in podobnih neželenih dogodkov).

V PRIMERU PREVEČ PRIJAVLJENIH SE UPOŠTEVA PREDNOST ČLANOV DRUŠTVA IN SEKUNDARNO ČAS NAKAZILA KAVCIJE!!!

Podatki za plačilo:
Društvo študentov geologije, Privoz 11, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 051 0080 1347 4941
Namen: Prijava Romunija – ime&priimek

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s